Milonga - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Mieke en Erik - WaarBenJij.nu Milonga - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Mieke en Erik - WaarBenJij.nu

Milonga

Door: Mieke en Erik

Blijf op de hoogte en volg Mieke en Erik

02 Februari 2011 | Argentinië, Buenos Aires

De Milonga gisteravond was zo leuk (dat moeten we gelijk even delen). We waren er om half8, want op internet stond dat het om half8 zou beginnen, maar toen we daar aankwamen leek het net alsof het dicht was, dus wij aanbellen, maar er waren gelukkig wel mensen. En tegelijkertijd kwam er nog iemand binnen (altijd fijn als je niet helemaal de enige bent). Het was een heel bijzonder gebouw. De danszaal leek een grote schuur, waarin allemaal random meubels waren gezet, alsof ze naar het grofvuil zijn geweest en daar allemaal stoeltjes en tafeltjes hadden weggehaald. Sommige tafels waren niet eens echte tafels, maar een ton of een ding waar van die grote kabels omheen worden gelegd. Het had wel iets heel sfeervols!
We zaten daar dus al om half8, en er kwamen maar steeds geen nieuwe mensen binnen. OM 8uur kwam de lerares binnen en die zei dat de lessen eigenlijk meestal pas om half9 beginnen, dat stond fout aangegeven op internet... Uiteindelijk begon de les om 9uur en toen waren er al best wel wat mensen binnen gekomen. De les was wel leuk, het ging allemaal wel erg snel, maar op zich was het niet heel moeilijk als je de pasjes eenmaal doorhebt. Alleen wij hadden de basispasjes net door en toen begonnen ze al met een variatie :p dat was een beetje te hoog gegrepen voor ons. Halverwege de les moesten we helaas afhaken, want Mieke's teennagel was half afgebroken (ze had geen schoenen aan, want ze was zo stom om op haar kapotte sandaaltjes te gaan dansen :s).. Dus toen gingen we maar aan de kant zitten kijken naar de anderen. Het leuke van tango is dat het er al best wel snel redelijk goed uitziet, dus het was wel leuk om naar te kijken.
Na onze les kwam er nog een les tot half12 en daarna konden mensen vrij gaan dansen. Het was zo sfeervol, in het midden stonden mensen te dansen en aan de rand zaten mensen gezellig aan tafeltjes te eten en te drinken en te kijken naar de dansende mensen(wij hadden lekker een fles wijn en empanadas besteld :)). We hadden helaas geen sigaretten mee, maar Erik wilde wel graag een sigarertje roken, aan een ander tafeltje zat een meisje die wel sigaretten had en toen zeiden we tegen elkaar dat hij maar aan haar moest vragen of hij een sigaret mocht. Uiteindelijk kwamen we erop dat hij tegen haar moest zeggen: "Als je mij een sigaret geeft, dan mag je met mij naar bed". Na een half uur zenuwachtig zitten zijn heeft hij het ook echt gedaan :p En hij kreeg ook nog een sigaret van haar, alleen op het stukje dat ze met hem naar bed kon is ze niet ingegaan..
We waren ook een amerikaanse kerel tegengekomen daar en daar hebben we gezellig mee zitten kletsen :)
Om een uur of 1 wilden we naar huis gaan, maar toen ging er net een bandje livemuziek spelen! Het was een heel gaaf bandje met een accordeon, 4 gitaren en een contrabas en ze gingen er ook nog bij zingen :) superleuk! (helaas was de accu van onze camera leeg :()
Dat bandje was heel goed en iedereen in de zaal zat heel aandachtig te luisteren, mooi momentje :)

Dat was onze avond in de Milonga :) We gaan volgende week waarschijnlijk weer en dan doet Mieke goede schoenen aan en gaan we thuis onze tangomoves oefenen :)

• 02 Februari 2011 - 20:07

Wotlert:

Leuk verhaal :)

• 02 Februari 2011 - 21:06

Bregida:

Dat was een leuke ervaring! Wat moet het een fijne avond geweest zijn... Jullie hebben er in ieder geval heel erg van genoten. En, Mieke... Nu moet je toch écht nieuwe schoenen gaan kopen!
    Liefs, mama