Dit is et einde, ja dat is tralalala - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Mieke en Erik - WaarBenJij.nu Dit is et einde, ja dat is tralalala - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Mieke en Erik - WaarBenJij.nu

Dit is et einde, ja dat is tralalala

Door: Mieke en Erik

Blijf op de hoogte en volg Mieke en Erik

12 Mei 2011 | Argentinië, Buenos Aires

*sniksnik* Ik ben nu het laatste verslag van onze reis aan het typen! Wat vreemd. Het lijkt nog zo kort geleden dat ik het eerste schreef en dat we vol enthousiasme de reis ingingen! En nu gaan we vol enthousiasme de reis weer uit! We hebben allemaal zin om weer naar Nederland terug te gaan :) En over 25 uur stappen we het vliegtuig in! Jippie.

Sinds het vorige verslag zijn we vanaf San Pedro naar Buenos Aires gereisd, met een tussenstop in Salta. We zijn 2 nachten en 1 volle dag in Salta geweest en dat was wel een heel leuk dagje! 's ochtends eerst lekker uitgeslapen (erik&mieke style) en ontbeten in het hostel. Daarna geluncht in een leuk restaurantje en vervolgens hebben we de "berg" van Salta beklommen, dat is een heuvel/berg op 1454 meter, maar het is maar een klim van minder dan 300 meter, omdat Salta zelf op 1187 meter boven zeeniveau ligt. Het was weer een hevige klim met veel gehijg. Overal stonden kleine kapelletjes die de lijdensweg van Jezus naar het kruis afbeelden. Of ze daarmee bedoelen dat het beklimmen van die berg net zo'n lijdensweg is, weet ik niet..:p Bovenop de berg had je een heel leuk uitzicht over de stad en de omgeving. En er waren ook een paar sportobjecten, een opdrukbank en een sit-up bank. Die berg wordt ook wel flink als sport, want we kwamen heel veel mensen tegen in sportkleding... Vanaf de berg zagen we een parkje waar we vervolgens om de vijver heen hebben gelopen en wat souvenierwinkeltjes hebben bekeken. 's Avonds zijn we uiteten geweest in het huis van Güemes, een man die een belangrijke rol heeft gespeeld in de bevrijding van Argentinië van de Spaanse overheersing.. Er was daar een show bij het eten van een stel dat een gauchodans opvoerde. Dat was wel grappig, totdat ze op een gegeven moment mensen uit het publiek gingen vragen om mee te doen (zo'n moment dat je graag even onzichtbaar wilt zijn). Eerst zeiden we nee, maar ze bleven zo doordringen (en we hadden al wat wijn op) dat we het toch maar deden) en uiteindelijk was het helemaal niet zo moeilijk en wel grappig :D

Na Salta gingen we met de bus naar Bs As. Dit keer hadden we weer een cama bus en het was een hele relaxte reis! Ze draaiden leuke films, speelden bingo (helaas niks gewonnen, haha, wel goeie oefening voor spaanse cijfers) en we konden lekker slapen.

En toen waren we dus weer in Buenos Aires! Wat een feest van herkenning :) Grappig om allemaal plekjes te zien en te bezoeken waar we eerder zijn geweest. De laatste 10 dagen van onze reis hebben we hier doorgebracht en het zijn een paar hele leuke dagen geweest. Vorige week donderdag was er een mexicaans feestje, ter ere van cinco de mayo (5mei), waar we heen zijn geweest. We hadden nog afgesproken met een Argentijnse vriend waarmee we naar een bandje zijn geweest (samen met wat hostelgenoten) en naar een club (die niet heel geweldig was). Zondag hebben we weer lekker over de San Telmo markt gestruind, wat een heel leuk marktje is waar toeristenzooi afwisselt met oude zooi (=antiek). Hele leuke sfeer daar! Dinsdag overdag waren Sebas en Vicky (waar we gecouchsurfd hadden) een dagje in de stad. Daar hadden we mee afgesproken en een hele leuke, gezellige middag mee gehad :) Erg leuk om elkaar weer te zien :) Dinsdagavond zijn we naar onze favoriete milonga geweest om wijn te drinken, te kijken naar hoe andere mensen leren de tango te dansen en een paar (spaanse!) woordjes te wisselen met andere aanwezigen. Het is echt een geweldige plek, een beetje magisch misschien wel. In ieder geval een plek waar we heerlijke de hele avond met z'n tweeën kunnen rondhangen en gezellig kletsen! We hebben nog een rondleiding gedaan in de Zanjon, dat zijn gangen onder de stad waar de bewoners van halverwege de 19e eeuw de rivier onder hun huis lieten stromen. De gids vertelde allemaal leuke feitjes over de geschiedenis en dat was wel leuk! Vandaag hebben we nog een beetje gewinkeld en vanavond gaan we nog een laatste keer bij La Cholita eten. Dat is het restaurant waar ze, volgens ons, de lekkerste steak van Argentinië hebben. Alle steaks die we deze reis hebben gegeten werden hiermee vergeleken en allemaal werden ze te licht bevonden. Dus nog 1 laatste keer watertanden over deze steak, voordat we weer onze vegetarische levensstijl oppakken in Nederland..

En dat was het dan. Nu wacht ons de taak om alle onze spul in onze tassen te proppen en morgen in het vliegtuig te stappen en daar zaterdagavond weer veilig uit te stappen.

En nu zijn onze 4 maanden van rondreizen voorbij en moeten we het echte leven weer in stappen...

• 13 Mei 2011 - 06:35

Bregida:

En dan is het ineens voorbij, 4 maanden zijn werkelijk om gevlogen. En dan is het ineens de laatste dag... neem geen afscheid, maar zeg tot ziens Argentinië. Heb een goede reis en tot morgen, kus mam

• 13 Mei 2011 - 09:14

Marlies:

Wow, wat is het snel gegaan! Jullie kunnen terug kijken op een mooi avontuur volgensmij!:D
    Ook wel fijn dat jullie nu weer bijna terug zijn:)

Goede reis en tot snel!:D
    Liefs Marlies

• 13 Mei 2011 - 09:17

Hannah:

Goede reis terug een sterkte met de cultuurshock!

• 13 Mei 2011 - 11:19

Annerie:

Wauw dat ging snel;)! Heel veel succes met weer wennen aan Nederland:)!
    Goede reis vandaag!!

• 13 Mei 2011 - 13:30

Anja:

Welkom thuis alvast! Tot snel, ben benieuwd naar alle verhalen!

• 13 Mei 2011 - 14:56

Fransca:

Weer een ouderwets leuk verslag van jullie!!
    ik wens jullie een hele goede en veilige vlucht toe

xxx