Darmen, nieren en moeders
Door: Mieke en Erik
Blijf op de hoogte en volg Mieke en Erik
11 Februari 2011 | Argentinië, Buenos Aires
¡Hola!
Gister hebben we een goede les geleerd. We hebben toen namelijk onze verschrikkelijkste eetervaring tot nu toe gehad. We zaten bij een restaurantje en we wisten niet zo goed wat we wilden bestellen, dus bestelden we maar een parrillada para 2 personas (een mixed grill voor 2 personen). Dat klonk wel lekker en veilig. Alleen hadden we er geen rekening mee gehouden dat men in landen die strikt genomen niet tot het westen behoren, alle delen van het beest eten. Dus ook de ingewanden. En we hadden er niet aangedacht dat men die ingewanden ook nog wel eens op de grill gooit. Dus daar zaten we dan met onze 'mixed grill' met ondefinieerbare stukjes vlees, waarvan sommigen verdacht veel op darmen leken. Toch maar alles proberen, want we hadden er immers voor betaald en wie weet was het wel heel lekker. Maar helaas smaakte het heel apart en verdacht veel naar ingewandenvlees... We hebben wel alles geprobeerd, maar echt lekker was het niet. Maar ja, hier hebben we wel van geleerd dat we niet weer zo'n mixed grill moeten bestellen in deze landen.. (behalve als we weer ingewandenvlees willen eten, maar dat is zeer onwaarschijnlijk).
Gister zijn we ook naar de Madres van Plaza de Mayo gaan kijken. Dat zijn de moeders van kinderen die "verdwenen" in de Dirty War van 1976 tot 1983. Ze lopen daar al tientallen jaren. In het begin tegen het onrecht dat hun kinderen was aangedaan, maar nu lopen ze daar (met nog wel wat anderen mensen) als een protest voor mensenrechten. Het was wel leuk om te zien, maar niet heel indrukwekkend. We hadden verwacht dat het wat meer indruk zou maken, maar dat viel wel een beetje tegen. Wel goed om gezien te hebben, want dit is natuurlijk een heel groot deel van de geschiedenis van Buenos Aires..
Na de moeders even bekeken te hebben zijn we op een terrasje gaan zitten ergens in San Telmo (een zeer gezellige wijk hier). Dat was wel relaxt. Terwijl we daar zaten werd er nog een beetje tangogedanst door wat mensen, wel leuk om naar te kijken.
Maandag was het heel slecht weer, maar we wilden toch wat gaan doen. Mieke wilde graag naar de zee en had een fisher's dock op de kaart zien staan, dus daar gingen we heen proberen te komen. We hadden dat al eerder geprobeerd,maar toen was dat niet gelukt. Nu gingen we het nog een keer proberen en de eerste keer liepen we natuurlijk weer verkeerd (want Mieke wist zogenaamd zeker dat we die kant op moesten...). De tweede keer (toen we Eriks weg volgden)liepen we wel goed. Het was wel leuk om de zee even te zien, maar het begon steeds harder te regenen, dus heel relaxt om daar te zijn was het niet. We hebben toen maar snel de bus terug genomen.
De bussen zijn hier trouwens niet zo'n ramp als ze in de eerste instantie leken, als je weet waar je heen moet en onderweg op de kaart volgt waar de bus is, dan valt het wel mee.
Dinsdag overdag hadden we niet zoveel gedaan en 's avonds gingen we weer naar de milonga waar we vorige week ook heen waren geweest. Deze keer hadden we niet mee gedaan met de les. Maar we hadden wel even samen gedanst, maar het is nog best wel moeilijk :p Het was wel weer heel chill om daar te zijn! De hele sfeer in zo'n milonga is relaxt en ontspannen.
Woensdag hebben we weer niet zoveel gedaan overdag. Mieke ging 's middags winkelen met wat huisgenoten. Erik ging niet mee, want die heeft nu eenmaal een hekel aan winkelen.. Het winkelen vond plaats op Avenida de Florida. Een hele gezellige winkelstraat, waar geen auto's mogen rijden (wat hier wel uniek is, want de meeste winkelstraten liggen gewoon aan de grote weg). Er waren allemaal leuke winkeltjes en ze hadden er zelfs een soort V&D achtige winkel (bestaat dus wel..). Mieke heeft er een heel leuk (en sexy;)) zwart jurkje gekocht. 's Avonds gingen we weer uit, weer naar La Terrazas (daar waren we 2 weken geleden ook). Het was weer een hele relaxte avond, een beetje drinken, beetje praten, beetje dansen, beetje.....
Vandaag hebben we een grote wandeling gemaakt. We gingen naar Parque ecologica del sur. Een groot park aan de kust. Het was wel leuk om daar rond te lopen (hoewel het wel heel erg warm was vandaag, op een gegeven moment hebben onze shirtjes maar uitgedaan :p. Het park was wel leuk en op een gegeven moment kwamen we bij de kust en daar hebben we een tijdje gerelaxt in de schaduw, terwijl we luisterden naar de muziek van de zee. Een heerlijk relaxte middag dus.
De meeste dingen die we doen spelen zich 's middags en 's avonds af, omdat we 's ochtends meestal nog in bed liggen (we zijn hele luie mensen hier :p)
We hebben nog 2 nachten in de studentresidence en dan moeten we naar een hostel. We hebben al een leuk hostelletje hier niet ver vandaag geboekt, dus dat zit goed.
We zijn ook bezig met het omboeken van onze ticket, 't zou fijn zijn als we dat achter de rug en helemaal geregeld hebben, als het goed is hebben we dat volgende week helemaal rond.
Vanavond (straks) gaan we naar een fiesta de cumpleaño (verjaardagsfeesje:p), van een huisgenoot van een amerikaanse jongen die we in de milonga zijn tegen gekomen. Super leuk! (hopelijk).
Tot de volgende update!!
Tot de volgende update!!
12 Februari 2011 - 06:59
Loesje:
Hola, ik lees toevallig jullie blog. Buenos Aires ligt echt niet aan de zee hoor, maar aan een hele brede uitmonding van een aantal rivieren, Rio del Plata.
En BA barst van de mooie grote shoppingmalls. Abasto, Alto Palermo, Galerias Paccifico, Patio Bullrich, Dot.Baires , Unicenter en nog een paar. De leukste winkeltjes rondom plaza Palermo en Plaza Serrano (Cortazar)
Nog veel plezier daar in "mijn"stad! -
12 Februari 2011 - 08:23
Dieke:
hmm alleen voor 't eten zou ik daar al heen gaan;)
geniet ervan de laatste week! (toch?)
liefs dieke -
12 Februari 2011 - 08:25
Anne:
Heej Miek en Erik,
echt super leuk om jullie reisverslagjes te lezen. Elke keer duik ik weer eventjes in een andere wereld en is het net of ik zelf een beetje op vakantie ben :) Moet zeggen dat het leven hier heel anders is, net zoals het weer! Het is elke dag zo'n 8 graden en grijs en regenachtig... Miek, je zwarte haar lijkt nu wel een soort donkerbruin, ik vind het nog best leuk met je gekleurde huidje, je kan het best hebben ;) Die niertjes en darmen zagen er inderdaad niet erg smakelijk uit, moest denken aan mijn laatste dag op het platteland in Burkina Faso dat ik de plaatselijke (taaie en nogal ruwe) delicatesse kreeg: koeientong... Spannend dat jullie binnenkort jullie vaste stekje gaan verlaten en nu echt het reizende leven tegemoet gaan. Gaat het spaans inmiddels al helemaal vloeiend? Geniet nog even daar in Buenos Aires en ik wens jullie alvast een goed afscheid van jullie huisgenoten! Liefs en geniet echt dubbel en dwars van dat heerlijke zomerweer (ook een beetje voor mij), Anne -
12 Februari 2011 - 10:10
Fransca:
Hahahahaha nieren en darmen eten:D Hopelijk smaakt de cavia iets lekkerder:p
Maar het klinkt echt superleuk wat jullie aan het doen zijn!!
Geniet nog even lekker van de laatste paar dagen in Buenos Aires!!
xxx(k) -
12 Februari 2011 - 11:48
Elly:
hoi!
Na het lezen van het onderwerp van jullie bericht dacht ik dat jullie last van je darmen en nieren hadden en Mieke moeder geworden was, maar gelukkig viel dat allemaal mee naar het lezen van het bericht :p
Geen mixed grill meer dus:(
Mieke je haarkleur is wel mooi hoor!
Vulle wille nog in Buenos Aires!
groetjes daniel en elly -
12 Februari 2011 - 16:15
Marjet:
Leuk stukje weer:) Vooral de darmen:p hahaha Nu kunnen jullie wel zeggen dat je een keer darmen hebt gegeten:p Hahaha
En wrijf het er maar lekker in dat het daar te warm is om met shirtje te lopen..:|
Die bushalte is trouwens geniaal:)
En je haar staat je best leuk:)
Xx Marjet