Apprendimos Espanol y bailimos la salsa :)
Door: Mieke en Erik
Blijf op de hoogte en volg Mieke en Erik
19 Januari 2011 | Argentinië, Buenos Aires
Hola!
Het is hier zo leuk :)
Maandag zijn we begonnen met onze Spaanse lessen en dat bevalt heel goed! We zitten in dezelfde klas en dat is wel leuk. Mieke zat eerst in het allerlaagste niveau, maar dat was echt te makkelijk. Daar leerden ze namelijk hoe je jezelf voorstelt etc. in het spaans, en dat hadden we in Nederland al geleerd. Nu zitten we allebei in intermediate niveau. Het is wel een beetje moeilijk, maar we leren er wel heel erg veel! De lessen zijn helemaal in het spaans en je moet ook alles in het spaans vragen, dat is wel moeilijk, maar op zich went het we. We zitten in een groepje van 6 personen, dus dat is lekker klein. Er zitten ook 2 italianen in het groepje en die praten heel grappig spaans, namelijk met een italiaans accent, dat klinkt wel leuk, maar is heel moeilijk te volgen, ook omdat zij een hele grote woordenschat hebben, omdat italiaans en spaans heel veel op elkaar lijken.
Het gebouw waar we les hebben is trouwens echt prachtig. We hebben er nog geen foto's van gemaakt, maar dat komt nog wel! (als je het alvast wil zien het heet palacio Barolo, kan je et even googlen..) En het is heel dichtbij, we hoeven maar iets van 10 minuten te lopen.
Onze lessen duren van 9 tot 13, moeten we dus echt voor op staan! Maar gelukkig is het hier wel licht 's ochtends. En we hebben de hele middag en avond nog om andere dingen te doen, hoewel we natuurlijk ook huiswerk moeten maken :) Gister zijn we bijvoorbeeld naar naar Palermo geweest (een fancy wijk in Buenos Aires). We gingen daar heen met een Nederlands meisje die we op school hadden ontmoet. Dat was wel erg gezellig. Het is superleuk dat je hier heel makkelijk mensen ontmoet en leuke dingen met elkaar kunt gaan doen :)
Palermo is echt een mooie wijk. Er staan allemaal hele schattige huisjes, sjieke winkels, klinkerstraatjes en veel rustiger dan de wijk waar wij zitten. Hier zit je echt in het oude centrum van Buenos Aires, met enorme koloniale gebouwen en brede wegen en gigadruk verkeer. Het is dan ook wel heel leuk om een keer in een andere wijk te zijn :) We hebben gister heerlijk geslenterd door Palermo en een paar terrasjes gepakt. Heerlijk!! Echt vakantie.
Wat hier heel leuk is, is dat de meeste dingen spontaan gebeuren. Zoals vandaag, we liepen uit school naar huis en onderweg kwamen we huisgenoten tegen die koffie gingen drinken en die vroegen of we mee gingen en dat deden we en dat was erg gezellig :) Later op de dag zaten we te chillen op het binnenplaatsje in het huis en toen kwamen de huisgenoten langs en vroegen of we meegingen naar een salsales :) Dat was heel erg leuk. De les was in een appartement van een knakker (supermooi appertement!) en daar kregen we 2 uur les in Merengue, Reageton en Salsa. Heel erg leuk! En grappig, want Regeaton is net een paringsdans, je gaat een beetje rondjes draaien met je kont voor elkaar...muy extranjo!
We beginnen Buenos Aires als stad steeds leuker te vinden. In het begin moesten we best wel wennen aan dat alles hier net iets anders gaat en net iets inefficienter dan in Nederland, maar het heeft zeker zijn charmes. Behalve als je in een enorme rij staat voor de kassa, om half10 's avonds nadat je de hele dag hebt gelopen.
De liften zijn hier vet grappig. Het zijn volgens mij nog de originele liften, want je moet ze zelf met de hand open en dichtdoen :p En als iemand boven de lift vergeet dicht te doen, dan komt ie dus mooi niet naar beneden...
Vanochtend zijn we nog helemaal zeiknat geregend, er was echt een enorme storm toen we naar school liepen, we hadden wel een paraplu, maar dat hielp niet echt, je werd alsnog nat en ze hebben hier niet echt een goed afwatering systeem, dus af en toe lagen er plassen van 20 cm diep ofzo. In het begin probeerden we er nog overheen te springen, maar op een gegeven moment waren we al zo soaked, dat we er maar gewoon doorheen liepen :p
We hebben het hier dus vet naar onze zin :) Alleen onze darmen zijn niet zo blij.. En gisteravond hadden we allebei giga hoofdpijn en Erik voelde zich vandaag nog steeds niet echt lekker. Waarschijnlijk komt het door het warme weer.. Hopelijk went het, en zo niet, het is niet ondragelijk..
Nu nog even huiswerk maken voor morgen en dan slapen..
Saludos :)
Het is hier zo leuk :)
Nu nog even huiswerk maken voor morgen en dan slapen..
Saludos :)
20 Januari 2011 - 07:20
Bregida:
O, wat een leuk verslag! Wat maken jullie leuke dingen mee, zeg! Een leuk klein klasje, en bij elkaar in de klas, toch wel leuk hoor... En op de manier waarop je Spaans krijgt, moet je vast en zeker na een maand wel vloeiend Spaans spreken... Jullie zijn er al een week...gaat wel snel hè.. Fijn dat alles ook al een beetje went, en je de leuke dingen er uit haalt... En dansen..tjonge, dat is cool. Komt de tango ook nog voorbij, denk je? Maar niet ziek worden daar hè... In ieder geval, heb het ontzettend leuk daar.. Liefs, mam -
20 Januari 2011 - 07:21
Wow...:
Wat een ongelooflijk mooi gebouw is dat zeg... -
20 Januari 2011 - 09:17
Hannah:
nog geen 2 sec wachten op google en bij het intikken van palacio Barolo verschijnt een mega en mooi gebouw.
Hopelijk gaat het Spaans leren snel (maar dat zal wel met niets anders dan spaans om je heen)
;)